Politiek buitenland

Veel Nederlanders houden zich enkel bezig met het politiek in eigen land en sommige dat niet eens. Terwijl het politiek veel invloed heeft op onze leven en hoe meer informatie we hebben hoe meer voorbereid we zijn. We weten dan ook op welke partijen we beter kunnen stemmen.

Politiek buitenland heeft een grote invloed op ons, maar veel mensen realiseren dit niet. De politiek buitenland heeft vaak directe gevolgen voor ons in Nederland. Wat veel mensen zich misschien niet realiseren is dat er tegenwoordig veel beslissingen worden genomen in Brussel en die beslissingen beïnvloeden ons direct. Europese regels en wetten gelden namelijk ook voor ons en die worden in Brussel gemaakt.

Politiek in Brussel

In Brussel wordt de Europese politiek gevoerd, maar is het wel slim om dit als buitenlandse politiek te zien? Dit is het namelijk al lang niet meer zo en er worden wetten voor ons gemaakt, waar we eigenlijk weinig over te zeggen hebben. Veel van de wetten die in Nederland worden gemaakt zijn een gevolg van de wetten die in Brussel zijn gemaakt. Nederland probeert met zijn eigen nieuwe wetten namelijk de wetten van Brussel te handhaven. Tijdens de verkiezingen besteden we dan ook te veel aandacht aan Tweede Kamerverkiezingen en niet genoeg aan Europese verkiezingen. De machtsblokken die in Brussel worden gevormd hebben grote invloed op ons leven. Het is dan ook zeker slim om meer te leren over politiek buitenland te leren.

Politiek van Amerika

De Amerikaanse politiek heeft ook grote invloed op ons leven, omdat Amerika ons grootste bondgenoot is. Als je politiek buitenland van Amerika volgt leer je dan ook veel over de buitenlandse beslissingen die de huidige regering neemt, want die zit meestal op dezelfde lijn als die van Amerika. De regering heeft dan vaak geen keuze dan diezelfde lijn te volgen en dit begin je te berijpen, wanneer je meer de buitenlandse politiek volgt.

Politiek in Rusland

De Russische politiek heeft ook veel invloed op onze levens en dit hebben ze het afgelopen jaar wel bewezen. Veel transportbedrijven en boeren hebben te lijden onder de sancties die aan Rusland zijn opgelegd. Na de Europese sancties op Rusland, heeft Rusland ook zijn eigen sancties opgelegd aan Nederland. Veel boeren en transportbedrijven hebben hierdoor verliezen geleden. Een aantal bedrijven zijn zelfs te onder gegaan en mensen zijn hun baan kwijt geraakt. De buitenlandse politiek heeft dus wel dergelijk invloed op Nederland.